comporta beach
COMPORTA

Beste periode om naar Comporta, Portugal te gaan?

Het klimaat van Portugal is over het algemeen gematigd en de invloed van de Atlantische Oceaan brengt een zekere mildheid in het land. De zomers zijn heet en droog en de temperatuur is in de winter vrij mild voor Europa, waardoor het het hele jaar door een populaire bestemming is voor toeristen. De perfecte tijd hangt af van wat je zoekt. Er zijn geen slechte tijden om naar Portugal en meer precies naar Comporta te reizen.

comporta-flor-de-arroz

Een droombestemming

Dit dorp is voornamelijk ontstaan door de rijstcultuur – deze regio was een paar goede jaren geleden geïsoleerd, alle inboorlingen van het eiland hadden hun functie (voornamelijk op het platteland) en de economie was zelfvoorzienend, met een zeer grote sociale gelaagdheid. De beste tijd om te gaan hangt af van de activiteiten en de sfeer die je zoekt, sommige seizoenen zijn beter dan andere. Wat je nodig hebt is een hotel kiezen in Comporta om van je dagen te genieten! Hier zijn enkele tips om een reis naar Comporta te plannen, op basis van je wensen en verwachtingen.

Weer en temperaturen in Comporta, Portugal

Comporta, Portugal, heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde, natte winters. De zomertemperaturen liggen vaak rond de 30°C, terwijl de wintergemiddelden rond de 10°C schommelen. De nabijheid van de kust verzacht de extremen, bevordert een aangenaam klimaat voor de landbouw en maakt Comporta het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming voor buitenactiviteiten.

Campo-de-arroz-room

Weer Comporta in november – januari

Vanaf november beginnen de temperaturen drastisch te dalen. Temperaturen van 0°C (vroeg in de ochtend) tot 17°C nodigen je uit om ‘s middags de regio Comporta te verkennen. s Ochtends en ‘s avonds kan het vrij koel zijn, maar de gemiddelde temperatuur blijft overdag 11°C. De lucht is gematigd vochtig, wat aangenaam genoeg is om te wandelen en de wilde landschappen te ontdekken. Een ideale tijd om te bezoeken met minder open bedrijven, wat leidt tot minder drukte, aantrekkelijke prijzen en gezellige woningen met open haarden.

Weer Comporta in februari – maart

De temperaturen beginnen op te warmen vanaf maart, wanneer de middagtemperaturen soms de 25°C bereiken. Ze zijn daarom ideaal voor een bezoek, maar deze tijd van het jaar is ook de natste tijd van het jaar in Portugal. Er valt gemiddeld 57,34 mm regen, dus het is aan te raden om altijd rond te lopen met regenkleding in je tas voor het geval er een bui valt.

casas-de-arroz

Het weer Comporta in april – juni

Het weer is lekker warm en er valt zelden regen (gemiddeld 11,19 mm). De gemiddelde temperatuur is 24°C van april tot juni en 29°C in het midden van de zomer. Maanden met veel vraag. Alles is open en alle voorbereidingen voor de zomer laten zich voelen. Het gemiddelde seizoen begint, maar toch zijn er veel mogelijkheden voor accommodatie en activiteiten.

Comporta weer in september – oktober

Dit is echt een goede tijd om Comporta te bezoeken. De afgelopen jaren heeft Portugal tot half oktober zon gehad. De stranden zijn leger en het zeewater, hoewel iets minder rustig, is ook warmer (maar niet te warm!). De afgelopen jaren lag de gemiddelde temperatuur in dit seizoen tussen de 20 en 30 graden.

flor_de_arroz_comporta

HOGERE TOERISTENAANTALLEN IN DE ZOMER

Comporta wordt steeds bekender in de wereld vanwege de prachtige en ongerepte landschappen en de rustige sfeer. In juli en augustus zijn er meer toeristen. De dorpen zijn levendig en de sfeer is vrolijk, maar het is belangrijk om restaurants en activiteiten enkele dagen van tevoren te reserveren. Als je in deze periode komt, vergeet dan niet om je strandvilla, strandhuisje of hotel minstens 9 maanden van tevoren te reserveren. De mooiste accommodaties worden in de zomer meestal van jaar tot jaar gereserveerd.

MUGGENSEIZOEN

In tegenstelling tot de rest van het jaar is juli – augustus een kritieke periode voor muggen in Comporta. Hier volgen enkele tips om te voorkomen dat je wordt gestoord door deze insecten: Let goed op en boek een accommodatie met horren voor de ramen. Horren moeten vanaf 17:00 uur voor de ramen hangen en draag lange kleding als je uit eten gaat. Een beetje afweermiddel kan ook nuttig zijn buiten bij het vallen van de avond.

BESTE TIJD VOOR UW VAKANTIE IN COMPORTA

De beste tijd om Comporta, Portugal, te bezoeken is in het late voorjaar (mei-juni) of het vroege najaar (september-oktober). Deze maanden bieden aangename temperaturen, met maxima tussen de 20-25°C, en minder kans op neerslag. De regio vermijdt de grote zomerdrukte en biedt een rustigere ervaring. De lente laat bloeiende landschappen zien, terwijl de herfst een oogstsfeer biedt. In beide periodes kunnen bezoekers comfortabel genieten van Comporta’s prachtige stranden, natuurreservaten en buitenactiviteiten.

Boat-trip-comporta

De beste tijd om Comporta te bezoeken?

De regio Herdade da Comporta beslaat 12.500 hectare en omvat zeven dorpen met prachtige wilde landschappen, rijstvelden en enkele historische locaties.De beste tijden om de dorpen en de omringende natuur te verkennen zijn van maart tot begin juni of van half september tot half november, wanneer de temperaturen gematigd zijn en er een meer serene sfeer heerst.

De beste tijd om naar Comporta te gaan – Om van het strand te genieten?

De Portugese kust staat niet bekend om zijn warme water en de temperaturen kunnen aan het begin van de zomer nog wat fris zijn. De watertemperaturen in Comporta bereiken een maximum van tussen de 20 en 22°C halverwege augustus en een minimum van tussen de 14 en 16°C rond februari. Juli tot september zijn de maanden met het warmste water.

 

Flor-de-arroz

De beste tijd om naar Comporta te gaan – Om te surfen?

Portugal staat over de hele wereld bekend om zijn prachtige surfplekken langs de hele kust. Hoewel het heetste seizoen natuurlijk de zomer is, is de winter de beste tijd om deze sport te beoefenen. In de winter vinden surfers de mooiste en hoogste golven. Aan de andere kant, als je net begint met deze sport, is het de moeite waard om van de zomer te profiteren om je eerste pogingen te wagen.

De beste tijd om naar Comporta te gaan – Om te genieten van de traditionele Festivals?

In Portugal wordt de maand juni geassocieerd met de volksheiligen (Santos Populares) en de festiviteiten ter ere van hen. Er worden drie volksheiligen gevierd: Sint Antonius op 13 juni, Sint Johannes op 24 juni en Sint Petrus op 29 juni. Het is dan ook een feestelijke en vrolijke maand waarin er veel straatfeesten zijn. De sfeer is opzwepend.

Waar te verblijven in Comporta?

Comporta biedt fascinerende “casas na comporta” voor een comfortabel verblijf het hele jaar door. Kiezen voor een typisch lokaal huis in plaats van een hotel maakt de relaxte ervaring compleet. Opmerkelijke regio’s zijn Carvalhal en Brejos, die bekend staan om hun rust. Geniet van de landelijke charme, de nabijheid van prachtige stranden en dompel jezelf onder in de nabijgelegen omgeving voor een echte en serene ontsnapping.

Flor-de-arroz-livingroom

Welkom thuis bij Alma da Comporta

Neem voor je verblijf je intrek in een van onze “Alma da Comporta”-huizen. Ze liggen allemaal tegenover de rijstvelden en dicht bij de stranden. De architectuur is typisch voor de regio en de inrichting is eenvoudig en warm in de geest van Comporta. De ruimtes staan open voor de natuur, je kunt vanuit elke kamer de rijstvelden en vogels observeren. Grote ramen brengen licht en op de terrassen kun je ontspannen en van de zon genieten. Elk van onze villa’s is uitgerust met een prachtig zwembad waar het aangenaam afkoelen is tijdens de heetste uren van de dag. Huur een huis of villa in Comporta.