veerboot comporta
COMPORTA

Wanneer en hoe bereikt u Comporta in Portugal?

Comporta, een verborgen juweel aan de kust van Portugal, betovert met zijn ongerepte stranden, pijnboombossen en rijstvelden. Deze idyllische bestemming, ooit een goed bewaard mysterie onder Europeanen, trekt nu veeleisende toeristen die op zoek zijn naar relaxte luxe. Comporta is bezaaid met traditionele hutjes met rieten daken en sublieme clubs aan zee en straalt een handige charme uit. Bezoekers genieten van schone zeevruchten in de eetgelegenheden aan het strand of ontdekken de ouderwetse dorpsmarkten in de buurt.

comporta-map

WAAR BEVINDT ZICH COMPORTA IN PORTUGAL?

Comporta ligt aan de Atlantische kust ten zuiden van Setúbal, iets meer dan een uur rijden vanuit Lissabon. Het is dus heel goed mogelijk om een paar dagen naar hier toe te komen, tijdens uw verblijf in de Portugese hoofdstad, en uw batterijen op te laden in dit onbedorven paradijs. De prachtige stranden en de authentieke dorpen van Herdade da Comporta zijn bijzonder aangenaam voor een pauze, ver weg van de drukte van Lissabon en het stadsleven.

Comporta

Om in Comporta te komen, moet je eerst naar Lissabon vliegen.

Een vlucht van 2 1/2 uur vanuit Parijs, een vlucht van 2 uur en 40 minuten vanuit Brussel, een vlucht van 2 3/4 uur vanuit Londen, een vlucht van 3 uur vanuit Amsterdam, een vlucht van 3 1/2 uur vanuit Berlijn en een vlucht van 6 uur en 50 minuten vanuit New York. Vanaf het vliegveld van de hoofdstad duurt het 1 uur en 15 minuten om het paradijs te bereiken. De rit is prachtig en je kunt onderweg stoppen in een paar andere steden, maar wij raden aan om de veerboot te nemen. Zie hieronder hoe.

Hoe bereikt u Comporta vanuit Lissabon?


Er zijn twee routes om Comporta te bereiken vanaf het vliegveld.
De eerste is via de Vasco da Gama-brug, Setúbal, Alcácer do Sal en dan Comporta. Deze zeer aangename weg neemt je mee langs de monding van de Sado. We raden je aan te stoppen in het charmante dorpje Alcácer do Sal, dat zich sierlijk uitstrekt langs de rechteroever van de rivier. Een wandeling langs de kades en smalle straatjes en de trappen op die naar het kasteel leiden, is een charmante ervaring.

Comporta-road

Neem de weg

Het is mogelijk om een transfer te boeken van Lissabon naar Comporta met Suntransfer, Uber of andere transportbedrijven die deze diensten aanbieden vanaf de luchthaven. We raden je echter sterk aan om een voertuig te huren om van de verschillende bezienswaardigheden in de regio Comporta te genieten. De regio is klein en gemakkelijk te verkennen. Vervoer en taxi’s zijn echter moeilijk te krijgen in de regio, en afhankelijk van het seizoen zijn de weinige taxi’s die er zijn snel niet meer beschikbaar.

comporta-sea-activities

Neem de veerboot voor een magische start van je vakantie

De tweede optie is om naar Setúbal te rijden en dan met je voertuig de veerboot naar Tróia te nemen. De overtocht van 25 minuten is prachtig. Als je de dennen ruikt en de Atlantische bries vanaf het dek, weet je dat je vakantie is begonnen… En als je je ogen openhoudt en geluk hebt, zie je misschien wel dolfijnen! Vanaf Tróia is het slechts 15 minuten rijden naar Comporta om te genieten van een glas witte sangria op het enorme witte zandstrand. We raden je aan om te beginnen met de veerboot. Het is een uitstekende manier om je dag te beginnen en een uniek moment.

De beste seizoenen om Comporta te bezoeken

Comporta is het hele jaar door een aangename bestemming, maar bepaalde periodes zijn het beste geschikt voor vakanties.
De maanden juli en augustus zijn de warmste, met een gemiddelde temperatuur van 32° C. Het is het ideale moment om te genieten van de stranden en te zwemmen. Vergeet uw zonnebrandcrème niet, want de UV-index is de hele dag hoog.
De zomer is ook de meest populaire periode voor toeristen. U moet uw accommodatie lang van tevoren boeken, idealiter in november of december van het voorgaande jaar.

beach-coast

Niet alleen de toeristen zijn talrijk in de zomer, hetzelfde geldt voor de muggen. Ze komen tevoorschijn als de zon ondergaat. Het is sterk aan te raden om te kiezen voor accommodatie met horren voor de ramen, zodat je kunt genieten van de koelte van de avond zonder het risico te lopen op muggenbeten. Draag lange kleding als je buiten eet. Insectenspray kan ook een goed idee zijn. De koudste maanden zijn januari en februari. De gemiddelde temperatuur is dan 16 °C. Dit is nog steeds heel acceptabel om de mooie vissersdorpjes in de regio te bezoeken en zelfs te genieten van een lunch in de zon op een terras of het strand.

comporta-village

Toch moet je warme kleding meenemen, want ‘s avonds en ‘s nachts wordt het koel. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige restaurants en winkels in deze periode gesloten zijn en pas in maart of april weer opengaan. De temperaturen worden warmer in maart en april, maar deze twee maanden kunnen een beetje nat zijn. Het is een goed idee om een regenjas mee te nemen. Om te profiteren van het mooie weer, de activiteiten en bezienswaardigheden in Comporta en het toeristische hoogseizoen te vermijden, kun je het beste in het “tussenseizoen” komen. De maanden april, mei en juni of september tot oktober worden aanbevolen.

campo-de-arroz

WAAR OVERNACHTEN IN COMPORTA

Comporta en omgeving bieden steeds meer mogelijkheden om te overnachten. Zie het artikel over hotels in Comporta. Wij geloven echter dat de keuze van de accommodatie je ervaring kan veranderen. Ontdek onze vakantiewoningen in Comporta en boek je verblijf op deze prachtige locatie met alle comfort die je nodig hebt en een adembenemend uitzicht. We weten zeker dat je ongelooflijke herinneringen aan onze vakantiehuizen zult meenemen. We wensen je een geweldige vakantie!