SURF
COMPORTA

Surfen in Portugal

Portugal is in Europa zeker de allerbeste bestemming om te surfen. Een mild klimaat, de oceaan en lange wilde kusten … De ideale omstandigheden om het hele jaar door over de golven te glijden.

Volg de golven in een droomlandschap

De Atlantische Oceaan staat bekend om zijn hoge golven die populair zijn bij surfers en ze verpletteren op de lange westkust van Portugal. Deze bestemming heeft een groot aantal bijzonder bekende surfspots (Nazaré, Peniche …) waarover surfers van de wereld dromen.

Langs de 800 km Portugese kust vind je baaien en wilde stranden. Met gematigde temperaturen het hele jaar door, zijn deze hemelse plekken een waar genot voor surf sportliefhebbers die komen genieten van de golven en de wind zonder veel risico steeds op dezelfde plek te surfen.

surfing-comporta

Waar kun je in Portugal surfen?

Surfen in Portugal is een zeer toegankelijke activiteit omdat dit land een veelheid aan te verkennen stranden heeft om met je board al naar gelang niveau en techniek de golven te overwinnen.

Dichtbij Lissabon:

Baia do coxos, in Ericeira, wordt bezocht door de insiders. De golven zijn hol en krachtig. In 2011 won ze de titel van World Surfing Reserve, toegekend door de Noord-Amerikaanse organisatie Save the Waves Coalition.

Hoewel de omstandigheden over het algemeen ideaal zijn, kun je door de moeilijke golven gemakkelijk in het water belanden, zoals die van Pedra Branca, Reef, Ribeira d’Ilhas, Cave, Crazy Left, Coxos en São Lourenço. Veel surfscholen kunnen je echter helpen en begeleiden om deze beroemde surfspots te ontdekken.

In het district van Leira:

Nazaré is wereldwijd bekend om zijn gigantisch scherpe golven. Ze breken regelmatig records die vaak meer dan 30 m hoogte bereiken. Je zult begrijpen dat deze plek exclusief gereserveerd is voor de meest ervaren professionals en surfers, maar het spektakel is het bekijken waard.
Peniche staat bekend om elk jaar in oktober een etappe van de World Surf League Tour te organiseren: de Rip Curl Pro Portugal. Deze essentiële wedstrijd brengt de beste surfers wereldwijd samen in een zeer aangename feestelijke sfeer.
Het strand “Praia dos Supertubos” is een must door zijn buisvormige golven. Ideale omstandigheden het hele jaar door en een off-shore wind stellen beginners in staat om over de golven te glijden, en bevestigd nogmaals, om zichzelf te trainen de buisvormige golven te bedwingen.

In de Algarve:

Praia do Amado wordt bezocht door surfers van alle niveaus. De hoogwaardige infrastructuur en de vele surfscholen maken het tot een van de populairste stranden aan de kust.
Praia do Beliche en Praia da Ingrina. De golven rollen tot in het oneindige over deze prachtige stranden van Sagres. Toegankelijk voor beginners, zijn ze ook een plek om dolfijnen en walvissen te observeren.

algarve-surf

Waar kun je surfen in Comporta?

De wilde kust van Comporta biedt prachtige surfspots die nog weinig bezocht worden.
Of je nu een beginner bent of al een gevorderde op de plank, de surfschool in Comporta of de Imagine surfschool kan je wegwijs maken in de surfsport.
Ana en Daniel, van surf in comporta of Eduardo van Imagine surfschool zijn goed bekend met de omliggende kusten en de beste spots in de omgeving. Ze hebben jarenlange ervaring met surfen en lesgeven. Ze verhuren al het nodige materiaal en bieden cursussen aan voor alle leeftijden en alle niveaus. Het is een geweldige ervaring om te genieten met familie of een groep vrienden.

Als u een gepassioneerde surfer bent op zoek naar bijzondere dagen, ontdek dan onze vakantiewoningen in Comporta en boek uw verblijf in deze prachtige plaats. Maak van de gelegenheid gebruik om andere plaatsen aan deze kust te leren kennen, zoals Sines en Melides Portugal met deze zeer actieve praktijk.

Contacts
Surf in Comporta – Praia do Carvalhal
+351 962 475 961 / www.surfincomporta.com

Imagine Surf School – Praia do Pego

+351 927 258 486 / www.imaginesurfschool.com